Kennissessie: Artificiële Intelligentie in de Food Supply Chain

You are here

€0,00 p.p.

Op zoek naar duurzame innovatie? In de competitieve en volatiele context van de huidige voedingssector geen gemakkelijke opdracht en tegelijk erg belangrijk. Met dit traject ondersteunen we organisaties die deze veranderingen doormaken.

Door slim data in te zetten wint zowel jouw bedrijf, als de food supply chain, aan efficiëntie. Minder voedselverspilling, meer duurzaamheid, wat ook kosten bespaart en de customer loyalty verhoogt. Artificiële intelligentie (AI) brengt data naar een volgend niveau waarbij de juiste algoritmes de data en jouw keuzes steeds slimmer maken. 

Benieuwd wat AI voor jouw bedrijf kan betekenen? Wil je een voorsmaakje van de mogelijkheden? Dan is de startsessie iets voor jou.

Op 15 september organiseren Sirris, Let Us en Foresightee een online sessie rond dit thema. Deelname is kosteloos.

Wanneer?

  • 15 september van 10u tot 12u
  • max. 20 deelnemers (omdat we zelf aan de slag gaan, beperken we het aantal)
  • Inschrijven via e-mail naar judith.ketelslegers@foresightee.com (this data will only be used for the administrative handling of your registration. None of this data are or will be transferred to third parties).

Programma:

  • 10u00 - 10u10: Welkom + korte toelichting tot de kennissessie
  • 10u10 - 10u30: One minute pitch. Stel jezelf, je bedrijf en jouw probleemstelling voor.
  • 10u30 - 10u50: Wat is AI en wat kan je er (niet) mee? Een inleiding in mensentaal.
  • 10u50 - 11u10: Wat kan je met AI in de voedingssector? Inspirerende cases.
  • 11u10 - 11u40: Hoe kunnen we helpen? Toelichting “Sustainable Food Supply Chains” traject
  • 11u40 - 12u00: Aan de slag met je eigen case. Brainstorm in kleine groepen.

Waarom deelnemen?

In deze sessie krijg je grondig & bondig meer uitleg over artificiële intelligentie en wat het voor de operationele kant van jouw bedrijf kan betekenen. Er bestaat veel buzz rond AI maar wat betekent het nu echt voor een bedrijf dat met verse producten werkt? Stel je vragen en doe inspiratie op voor projecten. Zit je met een concrete vraag, dan krijg je ook toelichting bij het traject waar je aan kan deelnemen.

Wat is het Sustainable Food Supply Chains traject?

Een project van een zestal maanden waarin je samen met onafhankelijke experts een volledig en concreet inzicht krijgt in wat artificiële intelligentie specifiek jouw bedrijf kan betekenen, inclusief een plan van aanpak en de mogelijkheid tot een eerste pilootproject. Zo ben jij verzekerd van de juiste investering, zonder verrassingen.

Dit traject integreert 2 gesubsidieerde subtrajecten waardoor de waarde van het traject veel hoger ligt dan de kostprijs voor het bedrijf. Door kennis en krachten te bundelen van verschillende experten en onderzoekstrajecten in de markt, bieden we een unieke kans om voor een lage kostprijs, maximaal resultaat te halen. Meer details over het project zelf kan je hier downloaden

Inschrijving via e-mail naar judith.ketelslegers@foresightee.com met uw naam & bedrijf.

Als u al vragen heeft, kunt u deze in uw registratie e-mail opnemen.  

 

Heb je vragen?

Stel ze ons! We staan je graag te woord.

Katrien Verbeke, katrien@letus.be, 0476 93 59 95

Judith Ketelslegers, judith.ketelslegers@foresightee.be, 0495 21 78 36

Anna Hristoskova, anna.hristoskova@sirris.be, 0485 84 00 41 

Wie organiseert dit?

De uitvoering van dit project gebeurt door 3 partners: Let us, Foresightee en Sirris. Door verschillende initiatieven te combineren kunnen we meer en sneller impact creëren voor jou.

Let us werd opgericht door Katrien Verbeke, die meer dan 15 jaar ervaring heeft in voeding en duurzaamheid. Bij Delhaize Belgium startte ze het duurzaamheidsbeleid op en was er jarenlang Sustainability Manager. Voor Stad Gent startte ze Gent en Garde op, de Gentse voedselstrategie die wereldwijd in de prijzen viel en onder andere de klimaatprijs van de VN in de wacht sleepte in 2019. Ze is niet alleen een vis in het water in duurzame voedselsystemen, maar ook een expert in cocreatie en innovatietrajecten.

Sirris is het collectief centrum van en voor de Belgische technologische industrie. Haar missie is het verhogen van de competitiviteit van bedrijven door middel van innovatie. De 140 experts van Sirris hebben jarenlange ervaring en brede expertise in uiteenlopende sectoren, en ondersteunen grote en kleine industriële spelers om de juiste technologische keuzes te maken. Sirris brengt technische expertise in op vlak van systeembeveiliging, connectiviteit en AI.

Foresightee (artikel in Knack) is een start-up in de foodtech industry met als doelstelling het voorkomen van voedselafval aan de hand van nieuwe technologie. Hun eerste product is machine learning sales forecasting om de verkoop van verse producten mee te voorspellen. Hoe nauwkeuriger de voorspelling, hoe nauwkeuriger de bestelling en alle processen die daarmee gelinkt zijn.

Met de steun van

Combinatielogo_VLAIO.jpg